Sierschors

VOOR AFHALING GELIEVE STEEDS VOORAF TELEFONISCH TE VERWITTIGEN!
Wilt u dat uw tuin er altijd mooi uitziet, dan vergt dat ongelooflijk veel werk. Vooral gras maaien en onkruid wieden nemen veel tijd in beslag. En vermits wij tegenwoordig maar al te vaak een gebrek aan tijd hebben, vormt onkruid wieden een probleem.

Minder onkruid met boomschors

  • Breng in het voorjaar boomschors aan tussen de planten…
  • De opkomst van onkruid wordt onderdrukt.
  • Bovendien moet er minder gesproeid worden.
  • Boomschors is een puur natuurprodukt.
  • Bij een regenbui gaat schors lekker geuren en het oogt mooi decoratief.
  • Bovendien wordt erosie voorkomen.

Boomschors wordt het meest toegepast in plantenborders, maar komt ook tot haar recht als strooisel in balkonbakken, tuinpaden en speeltuinen. Zo kleeft er ook geen modder aan de schoenen. Boomschors is onkruidwerend door de temperaturen die ontstaan bij de omzetting. Ook in het voorjaar is een snellere opwarming, wat de planten ten goede komt. Daarnaast geeft de schors bij het verteren langzaam voedsel af. Met medewerking van pieren en andere beestjes wordt ook de structuur van de grond verbeterd. Meststoffen spoelen minder snel uit en de grond droogt minder snel op, vandaar het minder wieden en vooral minder gieten in de zomer. De pure schors van naaldbomen voelt hard en kurkachtig aan en verteert minder vlug.

Soorten boomschors

U kunt kiezen tussen de decoratieve rode schors uit Frankrijk Pinus Maritima of Pinus Sylvestris.

Het beste is een laag van ongeveer 10 cm aan te brengen. Na x-aantal jaren (afhankelijk van de soort) verteerd de schors en moet u bijstrooien om opnieuw een mooi effect te krijgen.

De boomschors kan op volgende manieren verkregen worden:

  • Wrak
  • Zakken 70L

Boomschors kopen

We verkopen losse sierschors per eenheid van 0,8 m3. Voor wie minder dan 0,8 m3 nodig heeft hebben wij beide soorten ook ter beschikking in zakken van 70L. Heeft u boomschors nodig voor uw tuinbedrijf? Vraag dan een offerte aan via degroenehaan@skynet.be.

Meer weten over de soorten boomschors die wij verkopen of wilt u direct bestellen? Neem contact op via degroenehaan@skynet.be of bel 059 236390 of kom langs in ons tuincentrum. Wij zijn de specialist in sierschors in omgeving de Haan, Brugge, Jabbeke, Oostende.